Thursday, May 7, 2009

Update of the weekend

Hej hej,

Som jag tidigare berättat om så är alltid första Måndagen i Maj helgdag på Irland vilket gave mig långhelg förra helgen. Jag och Graham hade inga direkta planer innan men lyckades klämma in en hel del till slut. Lördagen började med en mycket välförtjänt och välbehövd sovmorgon. Vi tog sedan bussen in till Collins Barracks för att se en utställning av arkitekten Eileen Gray. Vi har en replika av ett bord designat av henne och var därför nyfikna. Många av Dublins museum är gratis men tyvärr utnyttjas detta inte av alltför många Dublin bor. Jag antar att som alla andra så blir man blind för utbudet i sin egen stad. Hur som helst så var utställningen om denna Irlands födda kvinna mycket intressant och väl värt ett besök.

Helgen forsatte med ett Söndags besök till Dollymount Strand som ligger i norra utkanten av Dublin. Jag har sett foton som Graham har tagit där tidigare och sagt att jag gärna vill dit någon dag när vädret är fint. Stranden har "blue flag status" med ett väldigt rikt fågelliv. Det går alldeles utmärkt att bada där men eftersom det är stor tidvatten skillnad så lämpar den sig mer för promenader och liknade. Graham och jag tog glada i hågen med oss våra nyinköpta drakar och hade trots många tekniska svårigheter riktigt roligt hela eftermiddagen. Det krävs mycket övning för att lyckas med att flyga drake bra så det blir definitivt ett återkommande tema i vår och sommar! Barnsligt kul! Vi lyckades till och med bli rejält rödmosiga av den förrädiska irländska solen och fick nödinköpa svalkande after sun lotion. Efteråt stannade vi till vid en pub i stan för lite rugby tittande, svalkande dricka och mat. Gott gott i gott gott!!!



Torsten var också med på ett hörn....

Dublin Zoo väntade sedan på Måndagen. Ingen kan komma och säga att jag inte har mitt barnasinne kvar här inte! Som den hästfrälste själ jag är så stannade nästan mitt hjärta när vi kom till "barnens zoo". Där fanns ett litet bedårande mini shetlands föl som totalt stal mitt hjärta. Graham var så klart framme med kameran igen! Det är bra att ha en fotograf till pojkvän ibland! hehe.

Dublin Zoo har under de senaste åren genom gått en rejäl ansiktslyftning och är nu ett av de ledande i branchen i Europa med många prisade avelsprogram. De har precis öppnat en ny savann där giraffer, zebror, strutsar och noshörningar strosar sida vid sida. I nuläget ser det mest ut som en jätte jätte grusgrop men man kan se att det kommer bli jättefint väl gräs och växter sätter fart. Torsten tyckte mest om sälarna...

Idag är det Torsdag så är lite efter med bloggandet alla redan då denna vecka har varit hektiskt med elever som lämnar landet. Nu börjar en lång planerings säsong för mig vilket ska bli skönt på ett sätt då jag kommer att kunna vara väldigt flexibel med mina arbetstider. Är precis på väg att avsluta dagen för att hinna med bussen innan värsta trafiken sätter igång. Ellen ska komma förbi hemma efter jobbet för lite te drickande och planerade av vår London resa 15 till 18 Maj. Oh föresten, jag har också köpt en cykel idag!!! Själaglad över detta!!! Mer om detta en annan gång.

Kram kram,

Elisabeth "Lilly"

2 comments:

  1. Hej! Vad kul att få följa din blogg :) Jag såg att du funderade på att se Låt den rätte komma in, jag såg den i höstas och gillade den jättemkt! Sedan läste jag boken och den var jättebra! Ha det så bra, kram! /Susannah

    ReplyDelete
  2. vag mo blup ABBA, ha det am gurgle. IKEA.

    ReplyDelete